Skip to content

Nathan F. Zwaaf

Kunstschilder non-figuratief

Nathan F. Zwaaf

Kunstschilder in Apeldoorn

Nathan F. Zwaaf – geboren op 21 september 1950 in Amsterdam. Autodidact schilder in Apeldoorn.

Na een periode van zelfontwikkeling werd ik verder gestimuleerd en bijgeschoold door actrice en schilderes Riek Schagen.

De meeste schilderijen zijn onder te brengen bij het abstract expressionisme met een vleugje mystieke sfeer. Vorm, ritme en structuur zijn hierbij leidend. Mijn werk ontstaat tijdens het schilderen. Geen enkel idee gaat vooraf aan nieuw werk. Inspiratie komt voort uit gevoel, sfeer en emotie.

Ik schilder het liefst met olieverf op doek. Het komt soms voor dat ik in conflict raak met het materiaal. Tijdens het schilderen gaat het er dan heftig aan toe. Een soort strijd tussen maker en creatie. Olieverf heeft nu eenmaal de eigenschap zich niet altijd te laten leiden door zijn meester. Ieder doek heeft dan als resultaat dat het zijn of haar eigen karakter toont. En zo zijn dan schilderij en maker dikke vrienden.

Het is mogelijk om een schilderij in opdracht te laten maken. Dan ga ik gerichter te werk. Ik observeer de omgeving of interieur van de opdrachtgever. Inrichting, stijl en kleur zijn de belangrijkste aandachtspunten. Ook wil ik weten wie er schuil gaat achter de persoon voor wie het doek bestemd is. Het is de bedoeling om de persoonlijke smaak te ontdekken en terug te laten komen in het schilderij. Het is van belang dat het uiteindelijke resultaat een gepaste bestemming weet te vinden.

Een aantal van mijn schilderijen zijn voorzien van strakke lijnen. Het zijn sterke contrastrijke tekens. Wat zie ik? Wat wordt er mee bedoeld? Zelf geef ik niets prijs over mijn innerlijke gevoelens bij het ontstaan van een schilderij.

Ieder doek vertelt zijn eigen verhaal. Maar welk verhaal en voor wie? Zoek en ontdek je eigen mysterie. Iedereen voelt of ziet weer iets anders en zo krijgt het schilderij een andere metgezel en dat is ook de bedoeling!

Hebt u interesse in één van mijn abstracte olieverfschilderijen of zou u graag een schilderij in opdracht willen laten maken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.