Nathan F. Zwaaf
Kunstschilder abstract expressionisme

Nathan F. Zwaaf (Amsterdam 1950)

Na een periode van zelfontwikkeling werd ik verder gestimuleerd en bijgeschoold door actrice/schilderes Riek Schagen. De meeste schilderijen zijn onder te brengen bij het abstract expressionisme met een vleugje mystieke sfeer. Vorm, ritme en structuur zijn hierbij leidend. Mijn werk ontstaat tijdens het schilderen. Ik schilder het liefst met olieverf op doek. Geen enkel idee gaat vooraf aan nieuw werk. Inspiratie komt voort uit gevoel, sfeer en emotie.

Het is geen verhaal of boodschap, kijk er naar en vul zelf maar in. Dan zijn het strakke lijnen, dan weer doorlopende vormen waarin donkere vlakken worden overgenomen door kleurrijke combinaties om tot één compositie te komen.

Wat zie ik en wat wordt er mee bedoeld? Ieder doek vertelt een eigen verhaal. Maar welk verhaal en voor wie?

Zelf geef ik niets prijs over mijn innerlijke gevoelens bij het ontstaan van een schilderij. Iedereen voelt of ziet weer iets anders en dan krijgt het schilderij een andere metgezel en dat is ook de bedoeling!